3 reacties op “Serie over het boek ‘The universal Christ’ van Richard Rohr, deel 1 Inleiding

 1. Wat ben ik blij dat jullie hier een serie podcasts over maken.Waar je mee begint was ook mijn struikelblok. De Nederlandse genade predekers zijn veelal theoretisch theologisch.
  Ik heb zoveel naar Richard geluisterd op YouTube, en zn boeken gelezen, het heeft mijn denken erg veranderd en idd veel breder later kijken naar God en Christus.
  Wat jullie ook zeggen, zijn visie heeft mij heel anders naar de wereld om mij heen doen kijken en maakt het gemakkelijker om me te verbinden met allerlei anders denkenden.
  Iedere ontmoeting is ‘holy ground’
  dat jullie Richard ook waarderen, geeft me ook een beetje de erkenning dat ik op de goede weg zit, ken je ook Brad Jersak en Baxter Kruger? vrienden van W.Paul Young.
  heerlijk om naar hun gedachten goed te luisteren en te lezen. Ik kijk uit naar de volgende poscast. Hartelijks Hannie

  • Beste Hannie,
   Dank voor je reactie. Wij zijn enthousiast over Richard Rohr. Ik denk dat dit boek een mooie verbinding kan leggen tussen ‘genade predikers’ en het gewone leven in het hier en nu. Zoals je zegt, iedere ontmoeting is ‘Holy ground’. Brad Jersak en Paul Young ken ik en waardeer ik. Baxter Kruger zegt mij nog niet zoveel, maar ik ga zeker wat van hem lezen.
   Hartelijke groet,
   Wim Hoogendijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*